Переспiв переспiву

                І

                Спів

                Ястреба стрела
                Ицхак Скородинский

Э-эх!

Это ястреба стрела
пронзила тучи и...
И пала наземь,
плоть живую прихватив
когтями
протодинозаврскими.
И, вот...
Отяжелела.

Но, крылья распахнув
что было сил,
во всю взрывную ширь,
преодолев земное тяготение,
сначала по чуть-чуть,
а после
всё быстрее и быстрее
понёс хищняк своим птенцам
на растерзание
...лисёныша.
 
А мать ему вослед
орала...

А-а-а-а-а!!!

Почти по-человечьи.

И прыгала,
и прыгала,
в кровь отбивая лапы...

А через время,
позабыв всё это,
 всё ж принесла
оставшимся щенкам
ещё одну
полёвку.
Чтоб те валяли мышку по земле.
А после,
чтоб,
зубами чтоб в неё,
зубами!


                ІІ

                Переспів

                Яструба стрiла
                Ицхак Скородинский

Е-ех! 
Це яструба стріла проштрикнула хмари
і...
І лягла додолу,
плоть живу прихопивши кігтями 
протодінозаврськими.
Та, ось...

Обважніла.
 
Але, крила розкубрювавши   
у всю вибухову широчінь,
здолавши земне тяжіння, 
спочатку потроху,
а після  все швидше і швидше 
поніс хищняк своїм пташенятам 
на розтерзання
...лисенятко.
 
А мати йому услід...
 
А-а-а-а-а!!!
 
Майже по-людські... 
І стрибала, і стрибала,
в кров відбиваючи лапи.
 
Та через час, 
забувши про все це, 
все ж принесла  щеняткам,
тим, що залишилися,
ще одну  полівку.
Щоб ті
валяли, турляли мишу по землі.
А після, щоб,
зубами її,
зубами!

                ІІІ

                Переспів переспіву


Е-ех! 
Це яструба стріла протнула хмари
і...
лягла додолу,
плоть живу задрючивши кігтями 
протодинозаврськими.
Та, ось...

Огрядла.
 
Проте, розкубрювавши крила
на вибухову широчінь,
начхавши на земне тяжіння, 
потроху спершу,
далі  швидше, швидше 
поніс хижняк своїм пташатам 
на розтерзання
...лисенятко.
 
А мати йому вслід...
 
А-а-а-а-а!!!
 
Майже по-людські... 
Стрибала, і стрибала,
В кров з’юшуючи лапи.
 
Та, за годину, 
забулася за все це 
І принесла  щеняткам
уцілілим
ще одну  полівку.
Аби ті
валяли, турляли мишу по землі.
А після, щоб,
зубами вцорк,
зубами!


Рецензии