Шо кому дай хоть у рыло

Тутка в Рыловыщах

Йихав козак долыноё.
А казачка лисом.
И я тожэ гэтак можу
Пудлызатысь к бисам.

От иду я пид ольхоё
Дубом да узлиском ш.
Шо ж робыты, колы Фёдор
Взев да й ожынывся.

На Подыщах зылыние
Бидна шэ осынка.
То я, можэ, возьму дыню
Да й до тэй пудйиду.

Колы есця пуд пшыныцы,
То а шо там мышы!
Взев да й всыпав пару зирон
Гынды йим ва синьцях.

От такы тут хазяйи мы.
Кит шоб но в гостыный.
А потом жэ ны зализэ
Ны й в твою ж тарилку сь.

Мы тут дэся шось травылы ж.
Чы но так, красыв бы зь?
Гэх!.. А дыхаты вжэ выйды
Гындэ аж до грыця!

Ну, по дэрыву акрылком.
Чы то просто глынко.
Бо от грубы осталыся
Некы шэ мазылкы.

Да. И добрэ, ек пуд зыму
Комына почыныш.
А то во: прышов офицыр
Да й ботинкы скынэ.

...эх, а клёнык всэ тырусыть
Золотэе лысьЦе!
От и я во вам ж чы рускый.
Лыс я ж з Ляховыщый 


Рецензии