Узняуся храм божы...

Пад высі храм Божы
Узняўся прыгожа
На слаўнай  палескай зямлі,
І вераць тут людзі,
Што Бог не забудзе –
Пашле дапамогу для іх.

Было справаў много,
Ды з неба падмога
І  Маці Казанскай Пакроў
Далі  веру,  сілы –
Званы зазванілі,
Заззяў крыж святы з купалоў.
 
Звон дзіўны нясецца,
Кранаючы сэрцы,
Над вёскай  плыве, над ракой,
Святар ў новым храме
За вернікаў правіць,
За мір на зямлі і спакой.

Гараць у падсвечніках
Яркія свечкі,
І ладану водар стаіць,
Мы слухаем чытвы
Ды шэпчам малітвы
І просім святых нас любіць.

Малітвы і песні
Дяцяць ў паднябессе,
І слухаюць высі псалмы.
Вядзе нас дарога
Да храма святога,
Бо верым у Троіцу мы.


Рецензии