Un adio in toamna

              30.10.2022 год.
               К И Ш И Н Ё В
In culorile toamnei lucesc c-a o raza de soare,
Ma preling c-a un picur de ploaie pe-al giamului spatiu.

Si din aurul moale a frunzelor pare,
Ca mai sclipesc iar un picur de roua in dimineata.

Trec zilele 'n sir,precum anii de-avalma,
Numai dulci amintiri ni se scutura'n palma.

Se imbiba in chip cu miros de capsune,
Ce veghiaza mereu-o intelepciune.

Numai toamnele,iernile si primaverile,
Ne tot poata prin viata in ritm neobosit.

Ne incalzesc pe prispa casei verile,
Doar vantul hoinar ne le duce pe aripi la Asfintit.

In culorile toamnei mai bantue in jur curcubeile,
Si ne mai sustin cu al lor mangaios colorit.

In suflet ne dainuie pientru  vesnic primaverile,
Necatand ca ne scuturam c-a frunza,cazand pe pamant.


Рецензии