Finis Terra

Він представляється моряком,
Шукає вогкість співчуття в твоїх очах,
Не знаходить.

Ти тримаєшся за холодні зорі.

Десь там, у пустелях та джунглях,
Британці підносять келихи
За непорочних та холодних жінок.

Таких, як ти.
Тобі відомо,
Що не така вже й велика прірва
Між "лицарством" та дискримінацією.

Думаєш про нетутешнє,
Про іспити,
Про незграбність спроб
Прийняти факти.

Він - не моряк,
А черговий "гастролер"
У південному місті.

Він представляється моряком,
А ти ставиш йому запитання,
Які комусь вдадуться провокативними.

"Якби ж то прочитати його дійсну біографію", шепочеш своїй внутрішній Артеміді.

Не така вже й велика прірва
Між ввічливістю та лицемірством.

Тиха ніч,
Але в суспільстві назріває Везувій.

*Старий текст від 2013 р.


Рецензии