Духовнi потреби

Поетам
Давно вже потрібна
Не драма, а гармонія,
Не хаос,
А сумирність.

Коли вони чують
Критику на свою адресу,
Вони не відповідають,
Бо змалечку
Препарують самих себе.

Які ж піднесені
Ці осередки гуманізму!

Коли видавництва
Довго й зачаровано
Читають їхні тексти,

Самі поети згадують
Про інків, агхорі,
Нетрі копалин Австралії,
Про всі свої втілення.

Чи стане духу
Аритмічно, приземлено,
Статечно, але по-бароковому
Врівноважено
Реагувати на дійсність?

Поети виростають у літпродюсерів,

Літпродюсери відкидають усе непевне,
Адже знають, що наш світ -
Це формули
Й монографії.

Знають, шо потрібно рухатись
Швидше за світло,
Аби завтра
Було,
Аби воно настало.


Рецензии