Рисовi стежки

Харчуйся рисом,
Танцюй краковяк,
Рахуй панголінів,
Але не кидай науку,
Навіть якщо вона
Кидає тебе в прірву самотності.

Без обітниць й очікувань -
Просто служи їй,
Бо така вона
Тепер непевна й отруйна.

Бо вона каже тобі,
Що не маєш надії,
Пропонує працеголізм
Та інші адикції
Заради зцілення,

І раптом ти дізнаєшся,
Що агностицизмів й атеїзмів безліч,
Ооох, як сумно...

Тепер ти розумієш, наскільки важко
Продати сліди джмеля
На кремезній ліані.

Хтось навколо
Не знає про ліани,
Ще дехто
Мандрує у снах,
А вдень ходить ніякий.

Шукаєш правди, а вона -
Нічичирк.

Харчуйся рисом.
Будеш тоді системним,
Правильним,
Легким
Та бодай частково
Об'єктивним.


Рецензии