Recviem pentru mama

          26.10.2022 год.
           К И Ш И Н Ё В
              (Mold)
Mama,Tu esti sfantul dintre  sfinti,
Lucesti o stea in ceruri,cu luciu ma surprinzi.

Esti luna calatoare regile faclii,
Imi mangii supararea in noptile tarzii.

Din trecutul falnic,ce tu mi l-ai cre;t,
Eu astazi sunt acela,precum tu ai visat.

Ma inchin cu intelepciune si soapte de amor,
Caci esti mereu cu mine,esti chip nemuritor.

Din cer cobori la mine in fiecare seara,
Ma indemni cu vorbe bune,ma imbeti cu sarutari.

Si esti atat de dulce,c-a odinioara,
Petrecandu-ti fiul in departate zari.

Eu cat traiesc in lume,suspin cu-a tale muze,
Ce le transmiti prin raze din astrii lucitori.

Eu le asez in rima pe foaia mea cu spuze,
Si le voi spune vesnic cu dulcele tau dor.


Рецензии