Октябрь

   Н.Бидненко
Жовтню мій жовтоокий,
Ти куди мене маниш?
Чи зануриш у спокій,
Чи коханням обманеш?
Жовтню мій непідкупний,
Ти лякаєш зимою…
Я ступлю в недоступність
І залишусь собою.
Я загою всі рани
І печалі облишу…
Жовтень сивим туманом
Знов листа тобі пише.
***
Октябрь мой жёлтоглазый,
Ты куда меня манишь?
Нырнуть в спокойствие
Или любовью обманешь?

Октябрь мой неподкупный,
Ты пугаешь зимой...
Я шагну в недоступность
И останусь собой.

Залечу я все раны
И печали отброшу...
Октябрь туманом седым
Вновь письмо тебе пишет.


Рецензии