Кошеня Фiля

 Кошеня під завалами дому тихо дише уламкам в обличчя.
 Кошеня не знаходить ні слова, тільки "Мяу" десь чутно, як в січні.
 Кошеня хоче жити так сильно, його вбити хотів камікадзе.
 Кошеня чує голос той зичний, що врятує чи пізно, чи рано.

 Кошеня відчуває на серці сильний біль - резонує з повітрям.
 Кошеня сильно кашляє пилом, що заходить до рота, як прірва.
 Кошеня задається питанням: "Боже сильний, за що це, навіщо?"
 Кошеня розуміє, як вірно смерть невинна країні не личить.

 Кошеня між тим сном і безсонням на секунду згадало матусю.
 Кошеня розуміє: в дорозі рятівник, що знайде і врятує.
 Кошеня так збентежене сильно, перелякане,  ніби трясеться.
 Кошеня знає трохи про янголів, що все бачать, і це не здається.

 Кошеня промінь світла побачив, простягнулися руки до нього.
 Кошеня нікому не пробачить понеділок, сімнадцяте жовтня. 
 Кошеня взяв на руки мужчина, рятівник, що був посланий Богом.
 Кошеня розглядає обличчя: дуже світле, сміливе і добре...

 17. 10. 2022


Рецензии