М. Ю. Лермонтов. Плач, плач, Iзраiля народ
Ты згубіў зорку сваю;
Яна не паўторыць свой лёт -
І будзе цемра. На зямным краю
У суцяшэнне хоць ё адзін,
Які ўсё з ёю згубіў;
Без пачуцця, між лугавін
Ён ценем следу яе жыў!..
(1814~1841)
Свидетельство о публикации №122101603233