Прыгажосць

Тое пачуццё, што адгукнецца захапленнем
Завецца простым словам – прыгажосць,
Што вабіць вочы непераздольна, да здіўлення,
Ды цалкам успламяняе сэрца, каб зайшлось,

Яно здаецца вельмі малым, непрыкметным,
Алеж да тога часу, як табе ўсё дайшло,
Прасякнуты насквозь, пачуеш разуменне,
Што да душы табе яно прыйшло,

То, мабыць, недзе кветка наваколлі заквітнела,
Даносіцца здалёк дзіцячы бойкі смех,
Дзяучына паглядае весела і ўвогул зразумела,
Што адчыняе душы дзверы, ўсе насцеж,

Нібыта сонейка паветліва ўзыходзіць,
У жыцці адразу ўсё становіцца прасцей,
Натхненне не пастукаўшы ўваходзіць,
На зайздрасць справы рухаюць хутчэй,

Каліб не гэта дзіунае каштоўнае здарэнне
Не была бы жадання стаць хоць крыху лепш,
Лагодны чулы момант незямного прасвятлення,
Тый да якога сам няўхільна духам узыйдеш.


Рецензии