Годовщина

Роковини
Вже рік, як я ковтаю своі сльози,
Не гасить «горе-смуток», навіть час…
Вквітчали, знов твою могилу Рози,
Я іх тобі, мій сину, принесу іще не раз!

Ятрить душа і плаче криком серце,
За що, тебе забрала, в мене злая Доля…
Пече в грудях, неначе Чилі-перцем,
І я - така вже безпорадна, як в степу тополя!

Мій любий сину, я завжди з тобою:
Ти - моє щастя,  Хрест,   великий біль…
Ти - моя квітка, що цвіте весною,
Душею не замінний, як до столу сіль!

Ті почуття, пізнає тільки мати,
Що серце дарувала з перших днів…
Вона: твій щит, забрало, лати-
Не легко було дбати про своїх синів!

Хай біль зостанеться лишень,  зі мною,
А сльози висихають знову, вдень…
Ще скільки матерів, дітей - скалічених війною,
Та стрінемо всі Перемогу, й заспіваємо гуртом, усі пісень!

14 жовтня 2022 року


Рецензии