Багацце Кацярынкi

У пляменніцы Кацюшкі
Нарадзілася дачушка. 
Не прайшло і тры гадочкі –
Бог паслаў дачку й сыночка.

Доньцы першанькай сказала:
“Ты ж цяпер вялікай стала.
Сонька з Ромкаю – малечы,
Не шкадуй ім свае рэчы”.

І Міланка-весялушка
Бае казкі непаслушкам,
Песенькі для іх спявае,
Цацачкамі забаўляе.

Радуюцца бацька й маці:
Карагодзіць шчасце ў хаце.
Дні збягаюць без аглядкі –
Вось і год ужо двайняткам.

Сонька – зорачка, красунька,
Шчабятушачка, хітрунька   
Песціць лялькі, іх галубіць,
Вельмі казкі слухаць любіць.

Хлопчык Ромка непаседа
Сядзе ў машыну дзеда,
Так вурчыць, так спраўна “едзе”,
Што чуваць усім суседзям.

А Міланка – проста дзіва:
Выбачае ім шкадлівасць.
Гульні ладзіць, дагаджае,
Хоць сама яшчэ малая.

Дай, Гасподзь, ім шчасця, долі,
Ліха каб не знаць ніколі,
Дружненька каб падрасталі,
Маму з татам шкадавалі.


Рецензии