Беражыцеся, дзяучаты!

Дзеўка Яна – прыгажуня
Выйшла замуж за Міхася.
Закахалася ж у дурня,
Лайдака ды лабатраса.

На гулянцы Міхасёк
Пеўнем ходзіць, ганарыцца.
А да працы, дык – здалёк,
Бы чорт ладану баіцца.

Жонка з раніцы журыла –       
Ты калі, лянота, ўстанешь!
Ветрам дзверы паваліла,
Дровы ў зелле паўрасталі…

– Галава баліць, дарэчы,
Дай жа лекаў – піва шклянку!
Чысціць боты ён пад вечар –
І да дзевак на гулянку.

Хоча жонка развадзіцца:
Гоніць трутня прэч ад хаты.
Марыць зноў лайдак жаніцца, –
Беражыцеся, дзяўчаты!


Рецензии
Мне очень жаль, что не могу написать отзыв на эти стихи по-белорусски. Они очень хороши :)

Аста Ленц   13.10.2022 10:32     Заявить о нарушении
Дзякую Вам Аста, мне вельми прыемна ваша пахвала.Усяго Вам найлепшага.

Валентина Кульбеда -Бакунн   13.10.2022 16:12   Заявить о нарушении