Зайчык- неслух

Зайчык неслух памыліўся:
Разгуляўся–заблудзіўся,
Сеў дый плача – слёзкі льюцца:
Камары з яго смяюцца:
Храбры быў, а зараз плачаш,
Ты чаму далей не скачаш?
Наляцелі знекуль пчолы,
Бачаць –зайчык невясёлы.
Камароту адагналі,
У малога запыталі:
”Шэранькі, чаго галосіш?
Мамку на падмогу просіш?
Я ж ,дурны, яе не слухаў,
Надзярэ яна мне вуха!..
То бяжы хутчэй за намі,
Знаем сцежку мы да мамы!


Рецензии