Холодная осень

   Н.Бидненко
Холодна осінь. Це б сидіти вдома
Та біля пічки гріть старі кістки…
А я впадаю в поетичну кому
Й римую не слова, а матюки.
Бува, депресія раптово присусідиться
І чорні руки простяга: «Не спать!»
А то надія теплим вогником засвітиться
І розіллється в серці благодать.
Все – синусоїда. Скобзаємось квадрантами:
То плюс, то мінус, то підступний нуль…
І не встигаєш слідкувать за варіантами,
В чім порятунок від житейських бур.
***
Холодная осень. Сидеть бы дома
И возле печки греть свои кости...
А я впадаю в поэтическую кому
И рифмую не слова, а маты.
Была депрессия внезапно присоседиться
И чёрные руки протягивает:"Не спать!"
И вдруг надежда тёплым огоньком засветится
И разольётся в сердце благодать.
Всё - синусоида. Скользим квадрантами:
То плюс, то минус, то коварный ноль...
Не успеваешь следить за вариантами,
Вот в чём спасение от житейских бурь.


Рецензии