Хопiць нам хавацца

У садочку па вясне
 Расцвіла каліна.
 - Выйдзі выйдзі да мяне
любая дзяўчына!

- Бацька  й маці не пускаюць
 Нават на хвілінку,
На замочак зачыняюць
Доньку Кацярынку.

Пад пакровам цёмнай ночы
Выйшла праз акенца –
Заглянуў я ў яе  вочы,
Прытулiў да сэрца.
:
…Прастаялі да ўсходу –
Трэба раставацца.
 - Ах, якая ж асалода
З любай цалавацца!

Ты мяне прычаравала –
Некуды дзявацца.
Заўтра каб сватоў чакала! –
Хопіць нам хавацца.

Не сварыся, бацька й маці,
Доньку не хавайце:
Буду добрым я вам зяцем,
За мяне аддайце.

-Адцвіла ў саду каліна,
Ягадка паспела.
Выйшла замуж Кацярына
За каго й хацела.


Рецензии