Начное вiдовiшча

Вялікая Мядзьведзіца
З начнога неба яснага
Коўш зорачак рассеяла
 Над рэчанькаю-Ясельдай.

Наўкола  дзіўны звон стаяў
А зоры плавалі ў вадзе.
Чарот паблізу назіраў
Зачаравана так глядзеў.

І закахаўся  у адну…
Схіліўся нізенька –глядзіць,
Ўздыхам хвальку ўскалыхнуў –
Хацеў яскравую злавіць.

Ды хвалька плясь яму ў твар:
Не распускай занадта рук!
Стой ціха ў завадзі і мар,
Не лезь, як да жураўкі жук.


Рецензии