Гарыць над Ясельдай заранак

Гарыць над Ясельдай заранак,
Павольна рэчанька цячэ.
Пры ўсходзе сонца ціхі ранак
Маіх кранаецца вачэй.

Акруга росамі зіяе
Кустоўе шчэбетам гучыць…
Тут рэчка возера вітае
І ў воды Прыпяці бяжыць.

А я вітаю тут лілеі,
Жывую плынь, святую гладзь
І зноўку сэрцам маладзею,
Душы пачуццяў не суняць!..


Рецензии