Спатканне

У лузе шырокім калодзеж глыбокі
Крыштальнай студзёнай вады.
Красуня Галіна, што губкі з маліны,
Сцяжынай прыходзіць сюды.

Нагнецца з вядзеркам – з вады, бы з люстэрка,
Пагляд незвычайнай красы.
Стан тонкі дзявочы, як зорачкі, вочы,
Бялюткі, як лён, дзве касы.

Тым сонечным ранкам пад’ехаў Іванка,
Каб выпіць з дарогі вады.
З каня ён саскочыў, зірнуў ёй у вочы
І ў іх патануў назаўжды.

Каляднай нядзеляй згулялі вяселле,
Грымела ад спеваў сяло.
Цалуе Іванка Галіну да ранку –
Спатканне шчаслівым было.


Рецензии