Запрашаю у госцi

Як іншым разам апануе сум,
Слязе праліцца я не дазваляю –
Узняць настрой фантазію-красу
У госці неадкладна запрашаю.

З сяброўкай вернай, мудрай, дарагой
Вандрую я па родным мне Палессі –
Плыву павольна Ясельдай-ракой,
Шукаю кветку папараці ў лесе.

Душу акрыліць трапятанне дум,
І загучаць мелыдыі ствазвонна,
Нахлыне радасць, змые з сэрца тлум,
І ападзе з душы маёй заслона.


Рецензии