Усход сонца

Заіскрыліся травы празрыстай расой,
На ўсходзе блакіт чырванее.
Прачынаецца сонца і дзіўнай красой
Па ваколіцы промнікі сее.

Аксамітныя травы пад сонцам блішчаць,
Вецер сонна шапоча з лістотай,
Акунаюцца промні ў азёрную гладзь,
Усміхаюцца сонцу з пяшчотай.

У кустоўі птушыная песня гучыць –
Заліваецца трэллю салоўка.
Белы бусел паважна над полем ляціць,
Жаваронак пяе ў высях звонка.

Колькі сонца, блакіту, вяселля наўкол!
Ад пачуццяў – душа ў паднябессі.
То Радзімы маёй непаўторны прастор,
Моталь наш! Ты мой лёс, мая песня!


Рецензии