Винахiдник лука

Можливо, лук - це винахід дитини.
В мої малі роки
Самі  собі цю "зброю" старовинну
Робили хлопчаки.

Зігнути гілку легко і малому
Хлоп`яті об стегно.
А вже якщо зігнуло, то потому
І жилою стягло.

Стріла дитинства нашого в повітрі,
І вітер - навздогін.
Кмітливий хлопчик бавився й не відав,
Що винахідник він.

Не знав, який достоту небезпечний
Цей винахід. А день
Пішов за сонечком. Впав тінню вечір.
Навкруг анітелень.

Був вечір з луком-місяцем. Він вистрілив -
І  впала зірка в діл.
Подумав хлопчик: "Значить, зорі - вістря
Небесних срібних стріл?"

І просто неба винахідник лука
Ліг в запашну траву
Й заснув, нап `явши на коліно руку.
Як тятиву.

          2013


Рецензии