Душа

Надзейны дом для хараства,
Што лепей кажа, не хлусіць,
Твая прывабная душа
Заусёды ведае, як жыць,

Адкрыты духу ты бакі,
Што не здагадваюцца людзі,
Не падымай сваёй рукі
Дзе нету сэрца, не убудзе,

Адказвай адразу насамрэч
На кожны уважлівы настрой,
Ідзі адтуль дадому, прэч,
Дзе не вітаюцца з табой,

Аддай усю веліч аж да дна
Ў прытулак, кроў ідзе знайшоў,
Тваёй сардэчнасці бялізна
Захавае прыгожасць ізноў,

Які б маленькі ты не быў,
Не важна ёй велічыня,
Сачы ўнутры за чысцінёй,
Патрэбна толькі глыбіня.


Рецензии