Чорнобиляни

- Не зви мене, сину, до себе, не клич:
В квартирі міській від нудьги я  сконаю.
Не можу я жити без рідного краю,
Села мого рідного. Ось в чому річ.

Мов цвинтар, затихло село без людей.
Прогнали селян горезвісні нукліди.
А я не шукатиму долі деінде.
Нехай і лиха, вона тут, більш ніле.

Щоднини обходжу завмерле село,
Підходжу з вітанням до кожної хати.
Їм зле без господарів. Їх же не знати
Куди лихоліття тяжке занесло.

А там проживає мій кум, край села.
На жаль, вже померла у нього дружина.
Несу йому свіжу,  ще теплу хлібину,
Із тих, що удосвіта мати спекла.

______________________________
Уже чверть століття без пафосних слів,
Без грізних проклять, нарікань і огуди
Живуть в техногенних пустинях ще люди -
Хранителі-ангели рідних країв.

         2013


Рецензии