Навчи мене переживать бiду

Навчи мене переживать біду –
щоб ані скиглення, ані сльозинки,
щоб горя і біди страшні обжинки
я не збирав, як полем долі йду.

А так уже накидано біди,
а горя так накидано доволі,
що грішником вже проклинаєш долю,
а доля, мов знущається: "Ще йди!'.

Переживать біду мене навчи,
навчи мене із горем жить, кохана.
І гояться біди та горя рани,
як обіймаєш ти і не мовчиш...


Рецензии