На ростанях Любовi - 8 -

Ліловы час. Падкладвае промні.
Узважыць дол, санлівыя сады.
Так апалоніла мяне сабою ты -
Не лёг цень срэбны на скроні.
       Каб чаборыў, цвіў у Сусвеце,
       Сярод бязладдзя, могілак-скляпоў,
       Ты - дзіця, матрыца вякоў -
       Усміхнулася. Умеюць гэтак дзеці!
З дзіцячых мар сплятаў табе вянок.
І з летніх рос каваў табе пярсцёнак.
Паміж гасцінца вавёрчыных сасонак
Пранёсся на дзядзінец-катушок...
       Блукаў, прыцэльны; птушак галасамі,
       У гоман рэха датрымаў душу.
       І разумеў: без цябе зблуджу
       І пагатоў блукаць і - галасамі
Блукаў... Адзін. А ты, агмень душы,
На вастрыні сэрцу - небасхілы;
Азнаў давер уцямны іншай сілы:
Не мёрзнуть заставацца ля мяжы!..
       Ты, жывая, пацерка кахання.
       Развіднеў. Адкратана любоў.
       Сярод бязладдзя болю вякоў
       Такое атрымаў дараванне!


Рецензии