Прощання з осiнню

Чорна, згорблена, сивоволоса,
З костуром, в прадавнім кожушку,
Йшла у вигнання далеке осінь
Та й присіла в нас на рундуку.

Як бабуся, лагідна, ласкава,
Очі щулила, напівсліпа,
Довго щось у пазусі шукала,
І поділ ще яблуками пах.

Сніг пішов. Зимового режиму
Перший прочитали ми указ.
Забіліло і задуло зимно.
Осінь вряд перехрестила нас.

       2013



 


Рецензии