Домогосподарки

Землею пахнуть овочі з ларка.
Жінки в чеканні до стіни притислись.
О думко жінки, ти, як морс той, кисла
І, начебто цибуля та, гірка.

Скупляються вони й назад спішать
Додому, і мені в досвітнім мороці
Обличчя їх нагадують чимсь овочі
Оті, що в їхніх кошиках лежать.

Час з цих облич дівочі риси горді
Зітер - натомість доброта лягла.
Ці руки, добрі, теплі, на столах
Розставлять блюд прекрасні натюрморти.

Вже сонця перші промені встають.
Як пряники, запаленіли лиця,
Це справ домашніх полонянки йдуть -
Чиїсь мадонни і чиїсь цариці.

Будинки їх ковтають поодинці.

       20і3


Рецензии