Нет лучше нашей, нигде земли на украинском

Не має кращої Землі:

Не має кращої, від нашої землі,
Щоб жито, рясно на ланах родила…
Ми українці - долі, у своєї ковалі,
Вкраїна наша: віра, воля, сила!

Дарує кращих із своїх людей,
Як лицарів, провідників до щастя…
Вони, як скарб наснаги та ідей,-
Дають нам руку, подолати всі нещастя!

Іван - то «божа милість» означає,
Сам Бог,  його в уста поцілував…
Його енергії, на всіх без статку вистачає,
Нема такої перепони, вежі - щоби він не подолав!

І вчас, важкий для всіх, всієї України:
Він - перший, ніби в лавах, у строю стоїть…
Все людям віддає: харчі та їжу,
душу, «копійчину»,
Такі народжуються раз, на декілька століть!

По-батькові, що звався - Афанасій,
«Безсмертним» його наче нарекли…
В серцях у всіх живе, не меркне з часом,
Ще відзвенять за його силу, святість - на повні груди: дзвоном всі церкви!

Хай Бог, дарує всій родині тільки щастя,
Багаті врожаї на всій нашій землі…
Вкраїні - перемоги, над усім нещастям,
Та згинуть: наші вороги, всі темні душі, що живуть ще на землі!

28 червня 2022 рік
Віталій Косенко


Рецензии
Уж не мне чудится запах дыма.
Украинская стонет земля.
Мать потеряла сына,
Не увидит его никогда...

Мира я хочу всем, люди!
Мира, не войны!
И мечтаю, как о чуде,
Счастье для страны.
И чтоб мы все жили вместе, дружно, как в СССР.
Мы - страны одной все дети!
С уважением Раиса
До побаченя!

Раиса Ворфоломеева   13.01.2023 12:54     Заявить о нарушении