Ператварыушыся у iжыцу
...Уткнуцца носам у луг
і удыхаючы
пякучы пах
травы…
…Перавярнуцца,
раскінуць рукі,
замерці і…
... Слухаць неба.
Зацьменне цішыні і жаўрук…
... Страказіны верталёт.
...І варушэнне траў скрозь рыпанне конікаў. ...
І матылёк.
І матылёк, зацямніць на імгненне сонца у прыжмураным воку.
...Удыхнуць усё гэта і схамянуцца з курапаткай
і ў шлях.
...І зноў у шлях,
каб
ператварыўшыся у іжыцу.
Знікнуць.
…Назаўжды!
Свидетельство о публикации №122091606635