На ростанях Любовi - 3 -

Мая любоў!.. Адкуль яна прыйшла?
З якіх шляхоў, якіх нямых сцяжынак
У гэты край - салодкі ад дажджынак?
Як любоў знайсці мяне магла
       На ніве восеньскай насалоды?
       У баразне пакінутых палёў?
       Медзь імглы... гэта ты, любоў?
       Леў-віхор; пылу пералёты;
Тын зямля; узлётны вырай птушак -
Збіранне песень развітальных дзён, -
Асэнсаваны ток і ветлы сон,
Звон спавіты кветкавы! - не стужак...
       Ты магла чырванню каліны,
       Расцёртым водарам важкасці лугоў,
       Рынутаю готыкай гадоў
       Чуць сардэчнасць сэрца, - напаміны...
Прачулы пошчак сэрца і дыханне.
Глыбокі зірк за цвёрдую шашу.
І дарны голас - тонкую мяжу -
Чула сэрца. Таемнасці. Дазнанне!
       Таемнасць ахапіла, атуліла.
       Шлях сталення. Выдала. Ключы.
       Удзень я увіхаўся, уначы -
       "Кахай, кахай!" - душа яе маліла.


Рецензии