Коль ты идёшь...
Ісці да мэты — ўстаць да ўсходу
I даць зямлю адчуць нагам,
Ды, крышачы сцяну нягоды,
Ісці насуперак вятрам.
Няхай палохаюць віхуры,
Ты не мяняй кірунак свой,
Бо нават птушкі супраць буры
Сядзяць наперад галавой.
Петрусь Бровка
Коль ты идёшь, то утро встретишь,
Потом и день, и вновь зарю,
И ведь вокруг что, не заметишь,
А там тропинка к алтарю.
И ветра вой, и звёзд паденье,
И цепь бесчисленных невзгод...
Страшит не сон, а пробужденье,
И в алых красках небосвод.
Свидетельство о публикации №122091005426