Rzecz o marszalku Pilsudskim

     RZECH O MARSZALKU PILSUDSKIM

     (подражание Войцеху Млынарскому)

      Wladza to diabelskie ziele
      Kto go cpa na jawie sni
      Marszal Ziukow na Wawelu
      W jasnym grobie czujnie spi               
      Jupi jupi jaj jupi jaj
      W jasnym grobie czujnie spi

      Tu go stac na wieczny nocleg
      Tu sie urwal wolny bieg
      I na zmiane nosza nocnik
      Jemu Hitler Stalin Beck
      Jupi jupi jaj jupi jaj
      Jemu Hitler Stalin Beck

      Istne to diabelskie ziele
      Kto go cpa na jawie sni
      Marszal Ziukow na Wawelu
      W jasnym grobie czujnie spi
      Jupi jupi jaj jupi jaj
      W jasnym grobie wiecznie lsni

     © Copyright: Андрей Викторович Денисов, 2019

      
          <><><><><><>

    RZECZ O TRZECH KONIACH

   (подражание Войцеху Млынарскому)

Hitler z Beckiem wodza konie
Kazdy trzyma w reku bat
Pierwszy kon sie Pepik zowie
A ten drugi Furdabat
Jupi, dupi, daj, jupi, jaj
A ten drugi Furdabat

Pepik sledzi Becka ruchy
I na grozy czeka gest
Pieknie idzie klusem, truchtem
I pokorny w miare jest
Jupi, dupi, daj, jupi, jaj
I pokorny w miare jest

Zas Hitlera kun jest sprosny
Glupi, krnabrny pedziwiatr
Obojetny na krzyk grozny
I niemiecki dlugi bat
Jupi, dupi, daj, jupi, jaj
I niemiecki dlugi bat

Jedzie Stalin na Garbusku
Kaukazyjski goral-kras
Klnie, uraga im po rusku
Z obu smieje sie naraz
Jupi, dupi, daj, jupi, jaj
Z obu smieje sie naraz

Robi ich otwarcie w wuja
I oblicza chlodno zysk
Kto najwyzej podskakuje
Ten najpierwszy bierze w pysk
Jupi, dupi, daj, jupi, jaj
Ten najpierwszy bierze w pysk

© Copyright: Андрей Викторович Денисов, 2019


Рецензии