Три бажання

У великім хмурім місті,
На безлюдній сірій площі
Стрілись троє незнайомців
В грозову тривожну ніч.

Перший був старий художник,
Чий талант ніхто не визнав.
Другий - каторжних недавній,
Тяжко хворий чоловік.

Третьою була повія.
Під урочий бій курсантів
Кожен загадав бажання
У полуніч грозову.

Перший загадав, щоб геній
Народивсь цієї миті, -
І вогненним зблиском небо
Ухвалило ті слова.

Другий - щоб бунтар родився, -
Вся імперія здригнулась,
Небо ніби розчахнулось:
Грім слова ті підхопив.

А повія посміхнулась,
Пригадала, як дівчатком 
Мріяла, що вийде заміж -
І у неї буде син.

І живіт свій захистивши,
Наче там була дитина,
Мовила: "У когось нині
Син народиться нехай".

І така настала тиша,
Ніби всі  вони оглухли,
І сказала жінка тихо:
"Нас усіх  почув Господь".

        2013


Рецензии