Сомнения червя. Красимир Георгиев

РАЗМЫШЛЕНИЯ ЧЕРВЯ,КОТОРЫЙ РОДИЛСЯ В МОЁМ ТЕЛЕ
       (вариация)

«Не спится?
Смотри.
Куда успел твой взгляд вонзиться?
Жизнь - карусель? Мы - спицы в колесе у рока?
Расклад итога: журавль - в небе, в кулаке - синица?
Ослеп возница?
Тревога -
Как с пути не сбиться? Перед тобой - твоя дорога? -
ВО МНЕ ВОСКРЕС МОЙ БЕС - ЧЕРВЯК СОМНЕНЬЯ,-
А хватит ли, чувак, терпенья? И для сверчка найдётся жердь
(или шесток)?  Устав жесток:
Весны рожденье - зиме то смерть.
И, смертью смерть поправ,
Умрёт зерно....
но
не пропадёт ли среди трав
росток?»

======================
Красимир Георгиев
РАЗМИСЛИ НА ЧЕРВЕЯ, КОЙТО СЕ РОДИ В ТЯЛОТО МИ

– Ето, виж,
от края на пътя започва началото на пътя! –
каза червеят, който се роди в тялото ми. –
Радостта и скръбта са спици от колелото
на битието.
От зимата се ражда пролетта,
от смъртта се ражда животът.


Рецензии