не буди бiду ти, розбудив - бiдуй
визволяти квітку да нашвидкоруч.
Заховав мармизу за поштивий штиль,
Причепив за роги доброчинця бриль,
видав забаганку про чортівський мир
ниций нечупара, неохайний чмир.
Думав чорт урвати за Дніпром ясир -
із хвостом поринув у дніпровий вир.
Говорив же бісу один сивий вуй:
- не буди біду ти. Розбудив, бідуй.
Знають атамани найшляхетну річ -
лупцювати сполом біса увсебіч.
Не буди біду ти в дивному саду,
як розбудиш, так погубиш
голову свою.
Свидетельство о публикации №122082907669