Глаза

   Виолетта Кравченко
Подивися в ці очі, кате,
Подивися в них, сучий сину!
Ти прийшов це дитя "визволяти"
І від мами звільнив дитину.
Подивися в них, звіре хижий,
Ти ж залишив дитя без дому.
Воно навіть не має їжі
В напівмертвому місті пустому.
Подивися в ці очі, чуєш?!
Пригадай їх, як будеш здихати.
Ти своєї душі не врятуєш!
Ти за все будеш відповідати!
Ну, а поки - дивись в ці очі!
Стільки болю в цієї дитини...
Хай приходять до тебе щоночі,
Переслідують щохвилини.
Ти не матимеш спокою, вбивце!
І прощення тобі не буде!
Подивися - то ж ти зробив це,
У світах проклянуть тебе люди.
Тебе навіть свої зневажають,
Десь за рогом чи, може, в підвалі
Тебе тихо уб'ють й закопають,
Бо ти - докази знаєш й деталі.
І в обіймах тієї ночі,
Коли будеш ти, звіре, здихати -
Пригадай ці дитячі очі,
Це за них тобі, кате, відплата.

***
Посмотри в эти глазки, палач!
Посмотри в них, сучий ты сын!
Ты пришёл малыша освобождать,
Но от матери "освободил" сына.
Посмотри в глаза ему - хищник
Ты оставил ребёнка без дома,
Он голодный, еды не имеет
В городе полумёртвом, пустом...
Посмотри в глаза его, слышишь?!
Вспоминай их, как будешь сдыхать.
Ты свою душу чумную не спасёшь!
За всё тебе придётся отвечать!
Ну а пока, смотри ребёнку в глаза,
Сколько боли в этом ребёнке!
Пусть приходят во сне каждую ночь,
И преследуют ежеминутно!
Не будет тебе покоя убийца!
И прощения тебе не будет!
Посмотри, ведь это сделал ты
И тебя проклинают люди!
Тебя даже свои ненавидят.
Где-то в поле, а может в подвале
Тебя тихо убьют, закопают,
Ты свидетель и знаешь детали...
И в объятиях летней ночи,
Когда будешь ты, зверь, тихо сдыхать,
Вспомни детские грустные очи,
Это за них, палач тебе плата.


Рецензии