Краще я читатиму вiршика про метелика

Краще я читатиму віршик про метелика...
Ніж плакатиму за вождями, бо кожен плакав.
Краще я буду втіленням пустельника,
ніж бігти до прірви, бо біжить натовп.

Краще я буду зазивалою у ресторані,
ніж другом м'ясника із кульком з чорного ходу.
Краще я замерзну худеньким дієзом на нотному стані,
ніж скрипічним ключем у гімні чужого народу.

І, ніж славити сатрапа нескінченим сонетом
і гнути зі сцени великої зали гутаперчеву спинку,
краще я буду невідомим забутим поетом,
якого читає лише одна-єдина закохана жінка...


Рецензии