Дiке

Не за Богдана нас карають боги,
Не за давно померлого Петра -
За те Зевес країни роздира,
Що олігархи накивали ноги,
Що господар зі Львову обира всіх біженців -
Останнє віднімає, ціни петлю на шию накида -
За те, що совісті немає у багатьох сліда.

За те карає нас "сліпа" Феміда,
Що ми гуманітарку продаєм,
Ту, що ми вкрали, - в баби, в діда -
За те лихе прокляття дістаєм.

За що воюємо? - За наші рідні мови,
Що більшість з нас не знала... і не зна? -
За те, чим нас годують з телевежі
Продажні і лихі шматки лайна?.. -

Воюймо ж з брехуном-капіталістом,
Що тісто на злобі людей міша,
Що брата налаштовує вбить брата,
Що злобу та ненависть нам лиша.

Таких капіталістів небагато,
Тож воювати легко буде нам.
В них замість розума та серця - вата.
Та мало їх самих:
Російська урядова мафія, держдепартамент США,
Маріонетки штатів із Європи,
НАТО, ООН, ОПЕК, ЄС...

Нам допоможуть Братство і Прогрес,
Завзяття, сильний Дух, Знання, Культура,
Любов до Людства і любов до мов,
Сарказм до нісенітниць та цензури. -

Врятують Розум світ - Краса й Любов.

То ж розвиваймося, єднаймося й любімо!
Плекаймо мови і зміцняймо Дух!
За ідеали стіймо - не зрушімо!

2022, Київ, атакована капіталістами Україна.


Рецензии