Менi сказав високий чоловiк

                В.О.В.

Мені сказав високий чоловік:
«Рушаймо – маєм встигнути з тобою!».
І ми удвох постали з ним до бою –
розповідали про людей і вік.

Ми з ним розповідали про людей,
які не продалися за полушку,
які понад усе цінили службу,
Закон цінили понад всіх ідей...

Ми встигли... Ми створили. Ми змогли.
І є тепер велика праця чесна,
а люди ті уже в раю небеснім –
бо за законом праведним жили.

І ось тепер гортаю сторінки,
і люди постають – живі неначе.
Нема людей, а пам'ять є – не плаче,
а гріє душу, втілена в книжки...


Рецензии