Ленiн у Швейцарiji

Від Женеви пройти до Берна -
Всюди тиша та сон, провінція.
Мов забута, глуха губернія,
З волі Бога в едем обернена,
Спить Швейцарія. Що їй сниться?

А в Європі в державній люті
Королі королів трощать,
Кров і сльози повсюдно ллються,
Наближаються революції
Та імперії скрізь тріщать.

І Швейцарію, що примовкла,
Притаїлась в кільці війни,
По собі саму, позаблокову,
Найтихішу з країв земних,
Топче Ленін квапливими кроками.

Не для нього цей середземний,
Втихомирений назавжди,
Райський закутень. Він, як демон,
Перед Господом несмиренний,
Рветься в пекло війни, туди,

Де провісником катастрофи
Крізь дими, що пливуть в полях,
Сходить сонце його епохи,
Плеще, наче кривавий стяг..
Жде Росію нова голгофа.

        20і3


Рецензии