Вже й осiнь

Вже й осінь. І о восьмій вечоріє.
Сюрчить цвіркун самотньо в бур'яні.
Сховалися в ярузі вітровії,
Сумні наспівують у затишку пісні.

Десь на подвір'ї гавкне собацюга,
Напнув з росердя клятий ланцюжок.
Та й заховається, бо ночі чорна смуга
Викреслює вже місяця ріжок.

Рясніють в небі зорі горицвітом,
Ніч спочиває в пахощах степів.
А пані-Осінь, сумно й гордовито,
Йде в супокій оголених лісів.

За нею й я слідкую необачно,
Топчу свою стежину навмання.
За часом час...і зовсім вже не лячно,
Що роки сивий смуток здоганя.


Рецензии
Прочитал и расплакался. Будто в детстве побывал. Дякую, землячко!!!!

Барабаш Александр Степаныч   19.03.2023 19:25     Заявить о нарушении
Саша, рада видеть! Не надо плакать, всё окей! С теплом!

Валентина Осипенко   19.03.2023 21:42   Заявить о нарушении