Якби це могло зупинити в йну. Если бы это могло ос
Я б сама позносила всі пам’ятники,
Поспалювала б всі книги, як у середньовіччі,
Які занадто складні і незрозумілі,
Якби це могло зупинити війну.
Якби це могло зупинити війну,
Я б писала будь-якою мовою світу, якою б мені сказали,
Навіть якщо б вірші були безО;бразними,
Навіть якщо б неживими,
Якби це могло зупинити війну.
Якби це могло зупинити війну,
Я б теж із вами ненавиділа
(Хоча ні, це вже занадто…)
Може, мовчки б дивилась, як ненависть гноїть серце
І кричала б «давай!», «іще!»,
Якби це могло зупинити війну.
Якби це могло зупинити війну,
Я б вважала ворогом кожного, хто відрізняється,
Кожного, хто думає інакше, хто виглядає інакше,
Хто не подібний на мене,
Якби це могло зупинити війну.
Якби це могло зупинити війну,
Я б теж змогла не вникати у сенси,
А просто вирішувала б, чи правильна обгортка,
Чи в ті кольори розфарбована,
Якби це могло зупинити війну.
Але хіба ж можна паливом зупинити пожежу?...
Але хіба ж можна війною зупинити війну?...
Якби ж це могло зупинити війну…
13.08. 2022 г.
Ольга Вайнбендер
Если бы это могло остановить войну,
Я бы сама посносила все памятники,
Попаливала бы все книги, как в средневековье,
Если они слишком сложные и непонятные,
Если бы это могло остановить войну.
Если бы это могло остановить войну,
Я бы писала на любом языке мира, на котором бы мне сказали,
Даже если бы стихи были безО;бразными,
Даже если бы неживыми,
Если бы это могло остановить войну.
Если бы это могло остановить войну,
Я бы тоже с вами ненавидела
(Хотя нет, это уже слишком...)
Может, молча смотрела бы, как ненависть гноит сердце
И кричала бы «давай!», «еще!»,
Если бы это могло остановить войну.
Если бы это могло остановить войну,
Я бы считала врагом каждого, кто отличается,
Каждого, кто думает иначе, кто выглядит иначе,
Кто не похож на меня,
Если бы это могло остановить войну.
Если бы это могло остановить войну,
Я бы тоже смогла не вникать в смыслы,
А просто решала, правильная ли обертка,
В те ли цвета раскрашена,
Если бы это могло остановить войну.
Но разве же можно топливом остановить пожар?...
Но разве же можно войной остановить войну?...
Ах, если бы это могло остановить войну…
13.08. 2022 г.
Ольга Вайнбендер
Свидетельство о публикации №122081404935