Перечитуючи Трублаjiнi

Буран допавсь до тундри в тьмі кромішній.
Терпляча тундра жде
Перепочинку, щоб в зомлілІй тиші
Зустріти змерзлий день.

Ледь блима каганець. Маленький Тико
Спить. Долі - малахай.
Буран чимсь грюкнув. Над ведмежим туком
Задумалась Панай.

Там - гвалт, а тут і шереху не чути.
Повільні рухи рук,
Повільні рухи тіні - шиє унти
Небалакучий Умк.

Він любить ранок стрінути в дорозі.
Це мов днедавня гра:
Потягуючись, сонце з-за торосів
Ліниво визита.

І лід горить в багатті світанковім.
Над ним тремтить  блакить.
Мчать олені. Дзвенить Полярне коло
В такт цокоту копит.

         2013



         

   


Рецензии