Роберт Геррик. 617. His own epitaph

    Его собственная эпитафия

Усталым путником, с мечтой
Снискать ночлег, нашед покой,
Таким, избавлен несть мой груз,
Преткнув здесь посох, остаюсь.
Не там шёл, каюсь, въюне бодр,
Но век мой верно свёл на одр.




************************************
ROBERT HERRICK 617. HIS OWN EPITAPH.

617. HIS OWN EPITAPH.
As wearied pilgrims, once possest
Of long'd-for lodging, go to rest,
So I, now having rid my way,
Fix here my button'd staff and stay.
Youth, I confess, hath me misled;
But age hath brought me right to bed.


Рецензии