Сонет-перевертень

Ти на мені як відьма на мітлі.
Руками обвилась, як перевеслом.
Ось очі блиснули і згасли, щезли.
Гроза. Ми  в небі. Блискавки в імлі.

Я на тобі неначе перелесник.
Тікала ти - заплуталась в гіллі.
І от в моїх обіймах на землі.
З болота потерчата: "Чесна, чесна!"

Я під тобою - хрест, що впав на шлях.
На нім в риданні богомолка мила.
Лежим. Христа зняли. Мене звалили.

Ти піді мною - матінка-Земля.
Волосся з щедрим запахом пшениці.
Ти - надбогиня, життєдарівниця.

           2013


Рецензии