Любов на Землi

Над нами небеса - земля під нами.
Вгорі зірки - внизу вогні села.
На лоб тобі травинка заповзла -
Травинку перекушую зубами.

Земля парує, сповнена тепла.
Усе живе до втоми, до нестями
Парується: дрібнота поряд з нами,
Твар крупна в переярках залягла.

Принишкла ти, завмерла. Що це? Втеча
У нерухомість? Тільки блиск очей
Примружених зове. Це очі Геї.

Ще не було життя, скрізь порожнеча,
А їй наш світ в пітьмі пустих ночей
Ввижавсь, коли Уран схилявсь над нею.

             2013
 


Рецензии