И на дыбы скакун не поднимался. Р. Гамзатов

И на дыбы скакун не поднимался…
…И на дыбы скакун не поднимался,
Не грыз от нетерпения удил,
Он только белозубо улыбался
И голову тяжелую клонил.

Почти земли его касалась грива,
Гнедая,
походила на огонь.
Вначале мне подумалось:
вот диво,
Как человек, смеется этот конь.

Подобное кого не озадачит.
Решил взглянуть поближе на коня.
И вижу:
не смеется конь, а плачет,
По-человечьи голову клоня.

Глаза продолговаты, словно листья,
И две слезы туманятся внутри…
Когда смеюсь,
ты, милый мой, приблизься
И повнимательнее посмотри.


Аемае иу баех йае фаестаегтыл нае лаеууыд,
нае аехсыдта йае идоны къаебаел.
Йае саер уаеззауаей тасгаейае змаелыд,
Зынди йае урсдаендагджын худызмаел.

Йае барц гаезаемае ныдзаевыди заеххмае,
Сырхбын баех тынг цаехаеры хуызаен уыд.
Фыццаг аенхъаелдтон, диссаг у , цаемаендаер.
Фаелае цыма уыд адаеймаг йае худт.

Цымыдисаг каемаен нае уыдзаен ахаем?
Сындаеггай баехмае бацыдтаен хаестаег.
Каесын,нае худы баех,ныккаеуы,
Куыд адаеймаг,аеркъул каены йае саер.

Сыфтау уыдысты цаестытае даергъаеццон.
Дыууае цаессыджы цаестыты даелваез.
Куы фаехудын, аербакаес ма, мае баелццон,
Лаембынаегдаер мае цаестытаем ныккаес.


Рецензии